İmplant Uygulaması Nasıl, Ne Şartlarda, Kimlere Yapılabilir?

  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • İmplant Uygulaması Nasıl, Ne Şartlarda, Kimlere Yapılabilir?
İmplant Uygulaması Nasıl, Ne Şartlarda, Kimlere Yapılabilir?

İmplant kabaca ağızda eksik dişlerin yerine yenilerinin yerleştirilmesi amacıyla uygulanan tedavi yöntemidir. Vücut içerisinde canlı dokulara yerleştirilen maddelerdir de denilebilir. İmplant tedavisi uygulanacak kişiye eksik dişinin yerine, çene kemikleri içerisinde açılan boşluğa yerleştirilen ve genellikle titanyumdan yapılan vidalar takılır. Bu takılan vidalar hastanın kendi dişinin yerini alır. Kişiler hayatlarının sonraki kısmında uygulanan bu tedavi ile rahat bir şekilde gıda tüketebilir, yemek istenilenleri kolaylıkla çiğneyebilirler.

İmplant Uygulaması Nasıl, Ne Şartlarda, Kimlere Yapılabilir

Öncelikle hangi durumlarda İmplant uygulaması yapılabileceğine değinmek gerekir. Diş eksikliği olan ve 18 yaş üstü kişilere bu tedavi uygulanabilir. Ancak tedavinin uygulanamayacağı istisna durumlarda mevcuttur. Bu istisnalardan bazıları baş ve boyun bölgesine radyo terapi uygulanmış kişiler, kemik gelişimi tamamlanmamış genç bireyler olarak sıralanabilir. Diyabet, tansiyon gibi hastalıklara sahip ve bununla alakalı ilaç kullanan bireylerde ise doktor tavsiyesi önemlidir. Bu tedavi ağız sağlığı iyi olan kişilerde daha çabuk başarıya ulaşmaktadır. Diş eksikliğinden sonra implant tedavisi uygulanacak kişilerde kemik erimesi ortaya çıkmadan tedaviye başlanırsa başarı ihtimali oldukça artacaktır. Bu tedavinin uygulanma amacı kişiden kişiye değişmektedir. Kimi diş eksikliğinden kaynaklanan estetik problemleri yüzünden bu tedaviyi yaptırmak isterken, kimileri çiğneme zorlukları için tercih etmektedir. Diş eksiliği durumu bunlar dışında çene sağlığı açısından da oldukça önemlidir. Çünkü dişlerin eksik olduğu yerlerde kişilerde zamanla çene kemiği erimesi meydana gelebilmekte ve bu durum oldukça ciddi sorunlara yol açabilmektedir.

İmplant Tedavi Nasıl Yapılır?

Konya implant uygulaması hastaya hafif bir sedasyon verilerek yapılabilir. İşlemden önce bir röntgen çekilir ve eksik dişin yerine yapılacak uygulama için yapılması planlanan implantın ölçüleri belirlenir. Bu tedavinin uygulanması için iki seçenek mevcuttur. İlk seçenek tek aşamalı olup tedavi sonrası geçici bir başlık takılır. İki aşamalı tedavi yönteminde ise implant takıldıktan sonra üzeri diş eti ile kapatılır ve doğal iyileşme süreci beklenir. İyileşme tamamlandıktan sonra ise protez başlıkların takılma işlemi uygulanır. İşlem uygulandıktan sonra ve tedavi süreci tamamlandıktan sonra ise implantların uzun ömürlü olması için kişilerin ağız bakımlarına her zamankinden daha fazla dikkat etmeleri gerekmektedir.