Diş Kaplama Uygulaması Nasıl Yapılır?

  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Diş Kaplama Uygulaması Nasıl Yapılır?
Diş Kaplama Uygulaması Nasıl Yapılır?

Diş Kaplama tedavisi, dişlerin çürük veya darbe nedeniyle uğradığı madde kaybının estetik şekilde doldurulmasıyla uygulanan restorasyon işlemidir. Kaplama işleminde metal veya estetik özelliği yüksek olan alt malzeme kullanılır. Üzerine uygulanan seramik kaplama işlemiyle doğal bir görünüme kavuşulmaktadır. Kaplama alt yapısında kıymetli alaşımların kullanılması oluşabilecek alerjik reaksiyon ihtimalini azaltabilir. Hasta, genel sağlık durumu ve kişisel beklentileri ışığında diş hekimi tarafından yönlendirilecektir.

Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Diş kaplama tedavisinin ilk aşaması kaplama uygulanacak olan dişlerin ölçümünün yapılmasıdır. Dişe uygulanacak olan kaplama malzemesi bu aşamada seçilmektedir. Kaplama sürecine dişlerin temizlenmesi işlemi ile devam edilir. Dişler temizlendikten sonra uygulanacak şeklin hazırlanması için bir kalıp oluşturulmaktadır. Bu kalıplar geçici bir süre için diş üzerine yerleştirilmektedir. Bu süreçteki amaç dişin kalıba uyum sağlayıp sağlamadığını görebilmektir. Bu süreç içerisinde hastanın sorun yaşaması halinde kalıp çıkartılarak ortaya çıkan sorunun çözümü için gerekli düzeltmeler yapılır. Bu aşamanın da sorunsuz tamamlanması halinde kalıba göre üretilen malzeme ile diş kaplama işlemi tamamlanır.

Konya Lamina & Porselen Diş Kaplama - Fiyatları
Diş Kaplama Uygulaması Nasıl Yapılır?

Diş kaplama işleminin tamamlanması ardından hastanın ağız bakımına azami önem göstermesi gerekmektedir. Kaplama diş için ekstra bir bakım işlemi bulunmamakla birlikte rutin ağız ve diş bakım kuralları aksatılmadan uygulanmalıdır.

Diş Kaplama Çeşitleri

Konya Diş Kaplama yapan polikliniğimizde uygulanan işlemde kullanılan malzeme, hastanın beklentileri ve diş hekiminin uygun gördüğü farklı çeşitlerle gerçekleştirilmektedir.

  • Porselen Diş Kaplama: Kaplama işleminin porselen bir madde ile yapıldığı kaplama türüdür. Hastanın mevcut diş renginde hazırlanabilmektedir. Kırılmalara karşı dayanıklı bir yapıda, uzun ömürlü ve estetik olması nedeniyle hastalar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
  • Zirkonyum Kaplama: Dişin en orijinal göründüğü kaplama çeşididir. En büyük avantajı diğer kaplama çeşitlerinde görülen soğuk sıcak hassasiyetinin yaşanmamasıdır. Gerçek dişe en yakın görünüme sahip olması nedeniyle ön diş kaplamalarında en çok tercih edilen türdür.
  • Metal Destekli Kaplama: Bu kaplama koyu renkli bir yapıdadır. Maliyet açısından daha uygun olmasına rağmen diğer dişlerden farklı renkte olması ve kendini belli etmesi nedeniyle fazla tercih edilmemektedir. Bu kaplamayı tercih edenlerde dayanıklı bir dolgu maddesi olması nedeniyle arka tarafta yer alan dişler için tercih etmektedir.
  • Empress Diş Kaplama: Bu diş kaplama türü full porselen kaplama olarak da bilinmektedir. Bu kaplamanın uygulanması öncesinde mevcut dişin etrafına tıraşlama işlemi uygulanmaktadır. Hastanın mevcut diş renginde olması ve estetik bir görünüm sunması nedeniyle tercih edilmektedir.