Diş Hekiminin Yaptığı Tedaviler Nelerdir?

  • Home
  • -
  • Blog
  • -
  • Diş Hekiminin Yaptığı Tedaviler Nelerdir?
Diş Hekiminin Yaptığı Tedaviler Nelerdir?

Diş hekimi; diş, diş eti ve ağız sağlığı tanı ve tedavisi amacıyla hastalara hizmet veren doktordur. Beslenme şekilleri ve ağız bakımı diş sağlığına direkt olarak etki eden konulardır. Diş hekimleri hastalarına bu konularda gerekli bilgi ve yapılması gerekenleri aktarmaktadır. Bazı durumlarda doğuştan oluşan problemler de diş ve diş eti sağlığını etkileyebilmektedir. Sağlıklı beslenmek ve ağız ve diş bakımını uygun şekillerde yapmak diş sağlığı açısından önemli olan konulardır. Çocukluk döneminde oluşan yanlış beslenme alışkanlıkları süt dişlerinin de çürümesine veya dolgu yapılmasına sebep olmaktadır. Yetişkin ve çocuk herkes için ağız sağlığı çok önemlidir. Ağız sindirim sisteminin başlangıç noktasıdır. Bu sebepten ağız ve dişlerin sağlığına dikkat etmemiz gerekmektedir.

Diş Hekiminin Yaptığı Tedaviler Nelerdir?

Diş Hekiminin Yaptığı Tedaviler Nelerdir
Diş Hekiminin Yaptığı Tedaviler Nelerdir

Konya diş hekimi yaptığı tedaviler sırasında modern tıbbın getirdiği teknolojik imkanlar dahilinde uygun aletlerin kullanılarak işlemlerin daha kolay ve hızlı yapılması amaçlanır. Bu sayede hastalar diş ve dişetleri için gereken tedavileri daha rahat olarak alabilmektedir. Bu tedavilerden bazıları;

  • Diş eti hastalıklarının tedavi edilmesi: Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmediğinde bakteriler sebebiyle diş ve diş etinde enfeksiyon riski oluşmaktadır. Bu durum tedavi edilmediği zaman kemiğe kadar inerek daha büyük sorunların oluşmasını tetiklemektedir.
  • Diş çekilmesi: Diş doktorlarının en son durumda dişin kazanılması mümkün olmadığı zaman diş çekilmesi tedavi yöntemi olarak tercih edilmektedir.
  • Kanal tedavisi: Kanal tedavisi dişlerde ileri derecede iltihaplanma oluştuğu durumlarda yapılmaktadır. Bu tedavi sırasında dişteki sinir ve damarlar alınmaktadır. Kanal tedavisi dolgu veya kaplama sonrasında çocuklarda da yapılabilen bir işlemdir.
  • Diş beyazlatma: Dişlerdeki hastalıklar tedavi edildikten sonra estetik amaçla yapılan bir uygulamadır. Diş hekimi tarafından acısız olarak uygulanabilmektedir.
  • İmplant tedavisi: Çene köküne yapay diş kökü yapılması işlemidir. Eksik olan dişlerde veya fonksiyonu kullanılamayacak durumda olan dişlerde bu tip tedavi tercih edilmektedir.
  • Gülüş tasarımı: Hastaların estetik olarak kendilerini daha iyi hissetmeleri amacıyla son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle daha çok uygulanır olan bir yöntemdir. Diş ve diş eti tasarımı yüz hatlarına uygun olarak bilgisayarda hazırlanan şekilde yapılmaktadır. Tedavi sırasında gerekirse botoks uygulaması da kullanılmaktadır.
  • Ortodonti tedavisi: Çene ve diş bozukluklarında, dişlerin çarpık çıkması durumunda, dişlerde oluşan kapanma problemlerinde kullanılan bir tedavidir. Genellikle küçük yaştaki çocuklarda diş gelişiminin düzgün olması için tercih edilmektedir.

Diş Hekimi Neler Yapabilir?

Diş hekimi hastasının şikayetlerini dinledikten sonra gereken muayeneyi yaparak tanı ve teşhisin oluşturulmasını sağlar. Gerektiğinde röntgen filmi ile hastanın dişlerini inceleyerek tespit yapabilmektedir. Hastaların tedavilerine başlamadan önce apse varsa iyileştirilmesi amacıyla ilaç tedavisine başlar. Diş ve diş eti hastalıkları için uygun olan tedavi yöntemlerini belirleyerek hastaya bilgi verir. Yetişkin ve çocuklar için farklı şekillerde tedavi ve tanı yapılmasını sağlar. Diş ve diş eti sağlığı için gereken koruyucu tedbirler hakkında hastasını bilgilendirir.